Fri gjenbruk

Fri gjenbruk betyr at artikkelen er lisensiert med Creative Commons-lisenen CC-BY-SA-3.0. Det betyr at alle får lov til å dele, bruke, kopiere og bygge videre på artikkelen så lenge den opprinnelige forfatteren blir kreditert (navngitt) og at artikkelen beholder den samme åpne lisensen i videre bruk. BY-SA står for Attribution Share-Alike, som på norsk oversettes til til «Navngivelse – Del på samme vilkår». Det betyr at premisset for fri bruk nettopp er navngivelse av den opprinnelige opphavspersonen og at artikkelen beholder de samme rettighetene videre.

Korrekt navngivning

Du behøver ikke spørre opphavspersonen om du får lov til å bruke artikler fra «Immateriell kulturarv» som er merket med fri gjenbruk. Du må imidlertid navngi opphavspersonen på riktig måte for at gjenbruket ditt skal være lovlig.

Hvis du vil gjenbruke en artikkel merket med fri gjenbruk må du skrive følgende i byline:

  • Rosvold, Knut A. Trondheim. kulturarv.wpengine.com. CC-BY-SA-3.0

Navnet på forfatteren må være godt synlig. Lenkene er en viktig del av navngivingen og skal også publiseres dersom teksten skal trykkes på papir. Både artikkelen og opphavspersonen må lenkes til. Lisens-dokumentet må også lenkes til der du skriver hvilken lisens det er som er benyttet.