Herlig på Vansjø! Fotograf: Rolf Utgård (denne teksten ligger i bildetekst-feltet)

Turskøyter i marka

Skøyting på vannene i marka er populært, særlig i perioder med lite snø. Isvett og sikkerhet er viktig for å kunne ferdes trygt på vannene vinterstid.

Skrevet av Lars Rogstad. Sist oppdatert 20. oktober 2020. Vil du gjenbruke innholdet? Innholdet har fri gjenbruk

Kunnskapsoverføring

Sikkerhet på is og isbedømning lærer man av erfaring. Derfor bør du skaffe deg noen basiskunnskaper, kjøpe sikkerhetsutstyret og begynne å utforske isene forsiktig. Ganske raskt lærer du hvordan du bedømmer istykkelse og isforholdene for øvrig, og etter hvert lærer du deg hvordan du kan oppdage de ulike variantene av lumske isfenomener.

Plan for videreføring

En fin mulighet til å lære seg å bedømme is, og få en innføring i bruk av sikkerhetsutstyr, er å bli med på fellesturer arrangert av Skiforeningens turskøytegruppe.