Tamilsk solfestival

Om en tamilsk tradisjon som er blitt videreført i mange tusen år. I Norge feirer vi denne tradisjonen hvert år. Dette har vi gjort siden 2006. Tamiler som har bosatt seg i Oslo og omegn kommer sammen og feirer. Festivalen blir feiret i ulike deler av landet.

Skrevet av nirmalan. Sist oppdatert 19. januar 2023. Vil du gjenbruke innholdet? Innholdet har fri gjenbruk

Om tradisjonen og kunnskapen

Tamilsk festival som er blitt feiret av tamiler i mange år. Tamilene i Norge har tatt denne festivalen med seg.

Festivalen feires den første dagen i januar i følge tamilsk kalenderen. Dagen faller ofte på 13,14,15 januar. I Norge har vi valgt å feire første helgen som kommer etter soltakke dagen.

Alle er velkommen til å feire sammen. Både barn og voksne i alle alder kommer til festen.